Новини

XIV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми, пріоритети та перспективи сталого розвитку в ХХІ столітті»

20–21 травня 2021 р. в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулася XIV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми, пріоритети та перспективи сталого розвитку в ХХІ столітті». Співорганізаторами заходу стали ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», Інститут економіки промисловості, ДУ «Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки імені Г.М. Доброва НАН України», Комратський державний університет, Інститут економіки НАН Білорусі, Державний економічний університет в Познані.

У конференції прийняло участь понад 100 представників наукової спільноти, у тому числі 30 іноземних учасників – 25 учасників з Республіки Білорусь, 1 учасник з Республіки Польща, 2 учасників з Республіки Молдова, 2 учасників з Латвійської Республіки. Широкою є і вітчизняна географія конференції: міста Київ, Полтава, Львів, Ніжин, Тернопіль, Івано-Франківськ, Хмельницький, Кам’янець-Подільський. Про високий рівень науковості заходу свідчить те, що в цілому у конференції взяли участь: 14 докторів наук; 12 професорів; 51 кандидат наук; 33 доцента і старших наукових співробітники. Широкою є презентована академічна наукова спільнота. У конференції прийняли участь представники 5 наукових установ та близько 20 українських та іноземних вищих навчальних заклади.

20 травня відбулося пленарне онлайн-засідання, під час якого були представлені змістовні та цікаві доповіді про питання інноваційних орієнтирів економічного розвитку, цифровізації суспільства, сталого розвитку господарства та підприємництва тощо. Вступне слово на конференції висловив в. о. ректора Університету В.А. Дубінський. Модератором заходу виступив декан природничо-економічного факультету І.В. Семенець. Від Університету свої доповіді на пленарному засіданні представили д. е. н., професор, завідувач кафедри економіки підприємства Н.А. Мазур та д. і. н., старший науковий співробітник, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи С. Е. Баженова.

21 травня робота конференції продовжилася у форматі електронного обговорення матеріалів секційних засідань на сайті природничо-економічного факультету.

Боднарчук Т.Л., заступник декана з наукової роботи

та інформатизації освітнього процесу

Коментарі Вимкнено до XIV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми, пріоритети та перспективи сталого розвитку в ХХІ столітті»