Без категорії

Участь викладачів К-ПНУ в обговоренні Проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 014 «Середня освіта» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти

30 березня відбувся круглий стіл: «Обговорення Проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 014 «Середня освіта» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти», організований колективом Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, у якому взяли участь 80 представників з восьми вищих навчальних закладів України.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка представляли д. б.н., проф. каф. біології та методики її викладання Людмила Любінська та док. пед. наук, доц. каф. української мови, заст. дир. ННІ укр. філології та журналістики Анжеліка Попович.
Л. Любінська є членом Науково-методичної комісії 2 з предметної освіти та спорту з 2016 р. до т.ч. Вона розповіла про особливості розробки Стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта за предметною спеціальністю 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Учасники круглого столу висловили свої зауваження і пропозиції щодо Проєкту Стандарту. Викладачі Глухівського університету підготували презентації в яких висвітлили своє бачення Стандарту. Тут були і рекомендації і критика. Особливо учасників круглого столу вразило поєднання у спеціальності біології і здоров’я людини. Свої пропозиції учасники круглого столу мають право надіслати у Міністерство освіти і науки. Після розгляду всіх зауважень і пропозицій НМК буде опрацьовувати зміни до Проєкту Стандарту.
Також НПП нашого закладу колективно чи самостійно можуть надсилати свої пропозиції.
Людмила Любінська
Коментарі Вимкнено до Участь викладачів К-ПНУ в обговоренні Проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 014 «Середня освіта» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти