Без категорії

Викладачі факультету брали участь у позачерговому засіданні наукового комітету Асоціації професіоналів довкілля (PAEW)

17 серпня 2023 р. відбулося позачергове засідання наукового комітету Асоціації професіоналів довкілля (PAEW). Учасниками засідання було понад 180 чол. – викладачі, бізнесмени, представники МОН (Олег ШАРОВ), громадські діячі. З нашого університету були присутні професори кафедри біології та екології Людмила ЛЮБІНСЬКА і Олександр Любинський.

Основне питання Громадського обговорення : поєднання спеціальностей географії та екології, яке винесено МОН на обговорення. Своє бачення від МОН висловив О. Шаров, який вказав, що основні причини такого поєднання – це лише 65% випускників спеціальності «Екологія» працюють за фахом і з них більшість – у школі. Учасники зібрання виступили проти такого поєднання і наголосили про внесення пропозиції про відмову від нової спеціальності, адже освітні програми з екології мають значні відмінності від географії, особливо у напрямку моніторингу, аудиту, екологічної експертизи, безпеки та інспектування. У час значних екологічних змін через вплив військових дій така спеціальність як екологія набуває ще більшої актуальності.

Людмила Любінська

Коментарі Вимкнено до Викладачі факультету брали участь у позачерговому засіданні наукового комітету Асоціації професіоналів довкілля (PAEW)