Новини

Звітна студентська конференція за результатами НДР у 2020 р.

5–6 жовтня 2021 р. на природничо-економічному факультеті відбулося секційне засідання в рамках Звітної конференції студентів, магістрантів та аспірантів за результатами НДР у 2020 р. Захід організовано через роботу двох підсекцій – економічних та природничих дисциплін. Загалом учасниками заходу стали 52 здобувачі вищої освіти. На все загал результати своїх досліджень представили 14 студентів та магістрантів кафедр природничо-економічного факультету. Решта учасників взяла участь в дискусійному обговоренні досліджуваної проблематики.

Програмні доповіді студентів торкалися різноманітних й актуальних питань економічного й природничого напрямів. Зокрема, студенти кафедри економіки підприємства, менеджменту, туризму та готельно-ресторанної справи представили результати дослідження питання ролі непрямих податків для бюджету України; управління місцевим розвитком в умовах децентралізації; автоматизації роботи підприємств; планування особистої ділової кар’єри; глобальних проблем розвитку сучасної економіки тощо. Студенти кафедр біології та методики її викладання, географії та методики її викладання, екології у своїх доповідях розкрили такі проблемні аспекти, як особливості розвитку регіональних будівельних комплексів; нагромадження твердих побутових відходів та їх вплив на екологію; глобальна екологічна криза та її наслідки для життя у розвинених країнах та Україні; особливості поширення та збереження рідкісних фондів флори України тощо.

Секційні засідання відбулися у дружній і невимушеній атмосфері, а жвава дискусія сприяла обміну між студентами думками та ідеями. Сподіваємося, що проведення заходу такого рівня сприятиме подальшій активізації науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти на факультеті.

Коментарі Вимкнено до Звітна студентська конференція за результатами НДР у 2020 р.