Без категорії

Участь природничо-економічного факультету у відкритті геотуристичного маршруту “Історія Кам’янецьких скель”

01 листопада відкрито геотуристичний маршрут “Історія Кам’янецьких скель”. Це достойне завершення проєкту, який у конкусі, оголошеному міською радою, вибороли кандидат географічних наук, доцент, завідувач кафедри географії та методики її викладання Ігор Касіяник та студенти-географи (члени Товариства Подільських природолюбів та природодослідників, голова тов-ва доктор біологічних наук, професор кафедри біології та методики її викладання Людмила Любінська).

На відкриття маршруту, який розкриває унікальність геологічної основи нашого міста-острова, прибули виконавці проєкту, викладачі, магістранти і бакалаври, працівники національного природного парку “Подільські Товтри”, представники міської ради. Виступили перед присутніми декан природничо-економічного ф-ту, представники міської ради (Дмитро Назаренко, директор департаменту гуманітарної політики і Олеся Лукашова, завідувач відділу туризму), НПП “Подільські Товтри” (Михайло Дребет, завідувач науково-дослідного відділу, наш випускник), НІАЗу (Тетяна Герасимчук, науковий співробітник, наша випускниця). Тепер на маршруті є інформаційні тумби і аншлаги, з яких можна дізнатися про геологію, тваринний світ давніх морів і схилів сучасної р. Смотрич. Наука йде до бажаючих пізнати світ природи. І це чудовий початок впровадження наукових знань, а також можливість нашим випускникам працювати на маршруті. Запрошуємо кам’янчан і гостей міста на нову стежину пізнання.

Людмила Любінська

Коментарі Вимкнено до Участь природничо-економічного факультету у відкритті геотуристичного маршруту “Історія Кам’янецьких скель”