Без категорії

08-09 грудня 2022 відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція “Подільські читання – 2022”

08-09 грудня 2022 відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція “Подільські читання – 2022”, присвячена 170-річчю з дня народження Петра Миколайовича Бучинського ( ректора Кам’янець-Подільського ІНО, тепер К-ПНУ імені Івана Огієнка).

На конференцію подано 83 заявки. Зустріч відбувалася у змішаному форматі. За 2 дні участь взяли біля 40 учасників, які змогли доєднатися у цей складний час, перебуваючи в Україні та закордоном. Відбулося дійство на базі наших співорганізаторів конференції – національного природного парку «Подільські Товтри». І вітальні слова, і наукові доповіді прозвучали як від подолян так і від наших сусідів з різних регіонів України. Викладачі, науковці, аспіранти, студенти, вчителі – ось така когорта природодослідників та природолюбів об’єдналася і донесла своє бачення сучасного вивчення проблем з охорони довкілля, збереження біотичного та ландшафтного різноманіття, природничої освіти. Насичена програма і товариська атмосфера сприяли розумінню вирішення існуючого кола наукових та природоохоронних питань. Щиро вдячні всім, хто брав участь і побажав сказати своє слово про нашу унікальну подільську природу, її знавців, дослідників. Окрема подяка педагогам, які доносять інформацію про наш рідний край і спрямовуть юнь на збереження і вивчення її багатств.

Людмила Любінська

Коментарі Вимкнено до 08-09 грудня 2022 відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція “Подільські читання – 2022”