Без категорії

Участь науково-педагогічних працівників факультету у серії вебінарів від науково-навчального центру «Наукові публікації»

У межах укладеного Меморандуму про співпрацю Університету та науково-навчального центру «Наукові публікації» викладачі факультету взяли активну участь у серії вебінарів, які було проведено 17 та 19 січня. Спікером заходів став спеціаліст науково-навчального центру Павло Коломієць.

Зокрема, 17 січня організований вебінар було присвячено темі: «Основні показники діяльності вченого: Індекс Гірша, індекс цитування, модифіковані індекси та інше». Під час зустрічі було обговорено питання щодо наукометричних показників вченого, самоцитування та самоплагіату, створення та розвитку профілю автора в провідних наукометричних базах Scopus та Web of Science, а також Google Scholar, альметрик як складників світу наукометрії.

19 січня викладачі факультету мали змогу долучитися до вебінару на тему: «Міжнародна кооперація і публікація в співавторстві, способи підвищення показників, соцмережі та застосунки для вчених». Серед питань, які було обговорено, – переваги та недоліки співавторства, ключові метрики статті та як їх правильно сформувати, підвищення наукометричних показників сучасного науковця, роль цифрових ідентифікаторів вченого (Scopus ID, Researcher ID, ORCID ID, Google Scholar ID), просування результатів своїх наукових розробок у соцмережах та інше.

Вдячні організаторам за інформативні зустрічі та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Тетяна Боднарчук

Коментарі Вимкнено до Участь науково-педагогічних працівників факультету у серії вебінарів від науково-навчального центру «Наукові публікації»