Без категорії

Участь кафедри біології та методики її викладання у Всеукраїнському круглому столі на тему: «Перспективи відтворення лісів України: можливості використання інтродуцентів та загрози інвазійних видів»

16.02 2023 р. відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему: «Перспективи відтворення лісів України: можливості використання інтродуцентів та загрози інвазійних видів», який організував НУБіП. Участь взяли представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, Інституту ботаніки НАНУ, а також долучилися представники громадських організацій, ЗВО, Національних природних парків (НПП).

Інвазійні види належать до головних загроз біорізноманіттю і людині. Оскільки наш університет активно співпрацює з лісовими господарствами, НПП, то тема круглого столу зацікавила і нас (проф. каф. біології та методики її викладання Людмилу Любінську, доц. Ольгу Оптасюк і аспіранта Олександра Корсуна). Також наш аспірант Олександр Корсун працює над дослідженням інвазійних видів Роду Борщівник (Heracleum), які вже трапляються на лісових дорогах та узліссях. Спільно з науковцями НАНУ та інших закладів готуємо пропозиції для змін використання інтродуцентів, розробки Закону України про інвазійні види.

Людмила Любінська

Коментарі Вимкнено до Участь кафедри біології та методики її викладання у Всеукраїнському круглому столі на тему: «Перспективи відтворення лісів України: можливості використання інтродуцентів та загрози інвазійних видів»