Без категорії

Звітна викладацька конференція викладачів, докторантів та аспірантів за результатами НДР у 2023 р.

12–13 березня на природничо-економічному факультеті відбулося засідання секції «Природничо-економічні дисципліни» в рамках Звітної конференції викладачів, докторантів та аспірантів за результатами НДР у 2023 р. Учасниками заходу (загалом 46 осіб) стали науково-педагогічні працівники та аспіранти.

Робота заходу проводилася за п’ятьма підсекціями – «Біології та екології», «Географії та методики її викладання», «Економіки підприємства», «Менеджменту», «Туризму і готельно-ресторанної справи». Було обговорено важливі аспекти та сучасні тренди розвитку відповідної наукової проблематики, акцентовано увагу на повоєнному відроджені України з точки зору важливості питань сталого розвитку, цифровізації економіки та суспільства, ефективного використання економічного, інтелектуального, інноваційного та природно-ресурсного потенціалу країни.

Зокрема, в рамках роботи підсекції «Біології та екології» учасники представили доповіді на таку тематику: екологічні аспекти сталого розвитку Поділля; перспектива розвитку біопалива та його вплив на довкілля України; «ніжна енергія» для сталого розвитку; методичні аспекти вивчення навчальних дисциплін біології, біотехнології, основ здоров’я тощо. На засіданні підсекції «Географія та методика її викладання» учасники акцентували увагу на такій проблематиці: міграційні процеси в Україні в умовах війни; суспільно-географічні аспекти релокації українського бізнесу; географія поширення біорізноманіття; сучасний стан ландшафтно-географічних досліджень на Хмельниччині тощо.

В рамках роботи підсекцій економічного спрямування, зокрема, «Економіка підприємства», «Менеджмент», «Туризм та готельно-ресторанна справа», наукова дискусія розгорнулася довкола питань: використання аналізу даних для управління підприємствами; роль стартапів у науково-дослідній діяльності здобувачів; застосування штучного інтелекту в бізнесі; антикризове управління персоналом суб’єктів господарювання; реалізація ділової кар’єри персоналу; безбар’єрність у сфері гостинності; PR для підприємств індустрії гостинності тощо.

Загалом, підсекційні засідання пройшли в атмосфері конструктивного диспуту та обговорення.

Тетяна БОДНАРЧУК

Коментарі Вимкнено до Звітна викладацька конференція викладачів, докторантів та аспірантів за результатами НДР у 2023 р.