Прикладні аспекти підготовки фахівців сфери готельно-ресторанних послуг
2 березня у готельно-ресторанному комплексі «Гала-готель» відбувся семінар-практикум для здобувачів вищої освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» за участю голови асоціації готельєрів та рестораторів Кам’янця-Подільського Анатолія Ковальського. Двухгодинна екскурсія по території комплексу з прекрасною парковою зоною, скульптурами, альтанками, тенісним кортом. дитячим майданчиком провела старший адміністратор Наталя Ропій. Студенти ознайомились з інфраструктурою комплексу: два житлові корпуси готелю «Гала» та готель «ЕКО» (відкритий у 2019 році), ресторан «Пуаро», ресторан-клуб «Белладжіо», конференц-зал, боулінг-клуб «Галактика» та отримали змістовну інформацію про комплекс взаємопов’язаних обслуговуючих структур «Гала-готелю».
Безпосереднє спілкування молоді з представником індустрії готельних та ресторанних послуг – власником готельно-ресторанного комплексу «Гала-готель» Анатолієм Ковальським відбулось в конференц-залі. Майбутні фахівці сфери послуг почули від представника бізнесу покрокову інформацію побудови власної справи, дізналися про джерела фінансування, сучасні проблеми та перспективи розвитку.
Конструктивний діалог, який відбувся між учасниками, є корисним та практичним як для представників закладів вищої освіти: студентів та викладачів, так і для суб’єктів підприємницької діяльності, а позитивна та доброзичлива атмосфера, що була присутня на цьому заході, відобразилась у словах молоді «…скрізь присутнє тепло і любов».
Професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, доктор наук з державного управління, член НСЖУ
Людмила Матвейчук